Nieuws

Exploring uncharted territories

maandag 2 september 2019

The search for new or better therapies is opening whole new avenues in research, but also in regulatory assessment. EMA director Guido Rasi explores how the agency should prepare itself for the future.

The Single-Use Event 2019

woensdag 28 augustus 2019

On September 10th at Bluepoint in Antwerp suppliers and users will meet at the ultimate networking event in the world of bioprocessing, biotechnology and (bio)pharmaceutical manufacturing.

Verstopkampioen onthult verdwijntruc

woensdag 21 augustus 2019

Tuberculose is moeilijk te bestrijden, omdat Mycobacterium tuberculosis zich verstopt in het immuunsysteem. Een internationaal team van onderzoekers ontdekte dat de bacterie dit doet door een uniek molecuul te produceren dat opruiming door de afweercellen voorkomt, schrijven ze in Nature chemical biology. De vondst biedt nieuwe kansen voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen tuberculose.

Schimmelstof stopt stinkdierspraystank

woensdag 7 augustus 2019

Je kunt stinkdierspray te lijf gaan met pericosine A, een stof afkomstig uit schimmels. Onderzoekers van twee Amerikaanse universiteiten gingen hun neus achterna en ontdekten hoe de elektrofiele stof met de meurende zwavelverbindingen reageert.

Supersnelle boorzuurchemie dankzij syntheserobot

vrijdag 26 juli 2019

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen ontwikkelden een synthesetechniek waarmee je razendsnel duizenden moleculen bouwt en analyseert. Nu laten professor Dömling en zijn drug design-groep in Science Advances zien dat de techniek ook geschikt is voor boorzuurchemie én ze vonden een stof die een cruciaal eiwit van de tuberculosebacterie bestrijdt.

18 miljoen voor antibiotica-zoektocht

dinsdag 23 juli 2019

Een groot internationaal team van onderzoeksinstellingen en bedrijven gaat op jacht naar nieuwe geneesmiddelen tegen de tuberculosebacterie en twee andere dodelijke bacteriën. De Europese Unie wijst het consortium  18 miljoen toe.

Partners Medicines