Nieuws

Riolering ZMC ondeugdelijk

dinsdag 1 oktober 2019

Onderzoek van adviesbureau Arcadis Nederland wijst het Zaans Medisch Centrum op fouten gemaakt in de aanleg van riool en toiletten. Eerder wees het ZMC zijn afvalzuiveringssysteem Pharmafilter aan als veroorzaker van de uitbraak van de multiresistente bacterie Citrobacter.

Pharmafilter onder druk

donderdag 19 september 2019

Het Zaans Medisch Centrum besloot gisteren om zijn afvalzuiveringssysteem definitief buiten werking te stellen. Het ziekenhuis hoopt zo de oprukkende, resistente Citrobacter definitief de kop in te drukken.

DMD: 20 jaar kennisuitwisseling

maandag 16 september 2019

Zowel de Figon als de Dutch Medicines Days (DMD) bestaan dit jaar 20 jaar. Gerard Rongen, voorzitter van het DMD-organisatiecomité, blikt terug én vooruit in de aanloop naar de aankomende DMD in september in Leiden.

Exploring uncharted territories

maandag 2 september 2019

The search for new or better therapies is opening whole new avenues in research, but also in regulatory assessment. EMA director Guido Rasi explores how the agency should prepare itself for the future.

The Single-Use Event 2019

woensdag 28 augustus 2019

On September 10th at Bluepoint in Antwerp suppliers and users will meet at the ultimate networking event in the world of bioprocessing, biotechnology and (bio)pharmaceutical manufacturing.

Partners Medicines