Nieuws

Keynotes Dutch Medicines Days bekendgemaakt

FIGON | maandag 24 juni 2019

De FIGON heeft onlangs het programma en de keynotes gepubliceerd van de 20ste editie van de Dutch Medicines Days.

Het twintigjarig jubileum van haar jaarlijkse congres over de laatste ontwikkelingen in het geneesmiddelenonderzoek (23 en 24 september 2019 in de Stadsgehoorzaal in Leiden), is voor de Federation for Innovative Drug Research Netherlands (FIGON) reden om groot uit te pakken met enkele aansprekende keynotes.

Op maandag 23 september spreekt EMEA-directeur prof. Guido Rasi over zijn visie op de toekomst van geneesmiddelonderzoek; aansluitend modereert prof. Adam Cohen, directeur van CHDR InnoS, een discussie over hetzelfde onderwerp. In de middag zijn er vier parallelsessies rond de thema’s Discovery, Development, Use en Late Breaking Science. De dag wordt afgesloten door de Ariëns-lezing, die dit keer wordt verzorgd door prof. Stephen Hill, hoogleraar Molecular Pharmacology aan de University of Nottingham.

Op dinsdag 24 september spreekt eerst dr. Markwin Velders, VP Operations and Managing Director bij Kite Pharma, gevolgd door dr. Jan van de Winkel, President & Chief Executive Officer van Genmab, en dr. Huib Oova, hoogleraar Chemical Biology aan de Universiteit Leiden. Na vier parallelsessies rond de thema’s ATMP, Biologicals, Small molecules en Late Breaking Science, sluit prof. Ylva Böttiger, hoogleraar Clinical Pharmacology aan de Linköping University en chairman van de European Association for Clinical Pharmacology and Therapeutics (EACPT), het lezingenprogramma af met een uiteenzetting over de Europese visie op klinische ontwikkelingen in de farmacologie.

Meer informatie, ook over de postercompetitie en de Prix Galien Awards, vindt u op de homepage van de Dutch Medicines Days. Klik hier om direct naar het programma te gaan.

Houd vooral de website van Medicines in de gaten, want de komende weken plaatsen we regelmatig updates en interviews met sprekers. U kunt de DMD natuurlijk ook volgen op social media: de DMD is actief op Twitter (@FIGONDMD) en Instagram (figondmd); daarnaast kunt u lid worden van de DMD-groep op LinkedIn!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de Medicines nieuwsbrief.

Abonneer je nu!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de Medicines nieuwsbrief.

Abonneer je nu!

Partners Medicines