Artikelen

‘We weten duidelijk nog te weinig’

woensdag 18 september 2019

Dit jaar stopte Biogen met de ontwikkeling van een alzheimermedicijn tegen amyloïde plaques op basis van antilichamen. Farmaceuten Pfizer, Eli Lilly en Johnson & Johnson gooiden al eerder de handdoek in de ring. Is er nog hoop?

Van doorbraak naar doorbraak

vrijdag 28 juni 2019

Hiërarchie in papers is onderdeel van complexere mechanismen, meent Hans Clevers. ‘Dat iedereen in Nature en Cell wil komen creëert ruis, maar de rolverdeling helpt ook carrières bouwen.’

Drilpudding maakt cel tot weefsel  Premium

vrijdag 28 juni 2019

Zaai cellen in een gel en ze gaan zich bijna spontaan organiseren en differentiëren tot mini-orgaantjes. Die 3D-kweektechniek is inmiddels grotendeels geautomatiseerd en dat moet het succes van geneesmiddelenontwikkeling gaan bevorderen.

Nieuwe adjuvantia kloppen op de deur  Premium

vrijdag 28 juni 2019

Al decennia voeg je aluminiumverbindingen toe aan vaccins om de afweerrespons te stimuleren. Pas recent werd duidelijk hoe het werkt, waarom het niet voor elk vaccin geschikt is en hoe je het arsenaal kunt uitbreiden.

Grenzen blijven verleggen

donderdag 20 juni 2019

Marie Curie-fellow Marc Baggelaar studeerde cum laude af en won de Nederlandse Farmacochemieprijs 2017/2018. ‘Het was een mooie verrassing.’

Een jetlag geef je door aan je kind

donderdag 20 juni 2019

Herhaaldelijk reizen naar de andere kant van de wereld doet je biologische klok geen goed. Maar als je zwanger bent, blijkt dit ook nog eens effect te hebben op de gezondheid van je kind.

Hier kunt u binnenkort artikelen uit Medicines lezen

Partners Medicines