Novo Nordisk wil Ablynx

Auteur: arjen | Publicatiedatum:

Novo Nordisk wil voor € 2,6 miljard het Vlaamse biotechbedrijf Ablynx overnemen. Goedschiks of kwaadschiks, laten de Denen weten in een persbericht.

De vraag is nu of de aandeelhouders in meerderheid gaan toehappen of dat iemand anders nóg meer biedt voor Ablynx.

Een eerste bod van € 26,75 blijkt al op 7 december te zijn gedaan. Op 22 december verhoogde Novo Nordisk het naar het huidige niveau. De Ablynx-top weigert er echter nog steeds over te praten en dus stappen de Denen nu rechtstreeks naar de aandeelhouders. Het bod van € 28 in contanten per aandeel, dat kan oplopen tot € 30,50 als Ablynx bepaalde mijlpalen weet te halen, ligt meer dan 60 % boven de gemiddelde koers van de Ablynx-aandelen in de afgelopen drie maanden.

Daarbij wordt beloofd dat Ablynx in stand blijft als wereldwijd antilichamen-centre of excellence binnen Novo Nordisk, en dat het R&D-lab in Gent een ‘belangrijk onderdeel van de organisatie’ wordt.

Ablynx is vooral bekend van de ‘nanobodies’, antilichamen uit lama’s en andere kameelachtigen die veel kleiner zijn dan bij andere diersoorten en daarom gemakkelijker te gebruiken als geneesmiddel. Het portfolio is inmiddels behoorlijk breed maar Novo Nordisk is vooral geïnteresseerd in caplacizumab, een antilichaam dat de zeldzame bloedstollingsziekte trombotische trombocytopenische purpura (aTTP) tegengaat door zich aan de zogeheten von Willebrand-factor (vWF) te binden.

Caplacizumab zit in de laatste fase van de klinische tests. De resultaten zijn tot nu toe zeer positief en en het middel lijkt grote kans te maken om op de markt te worden toegelaten.  De Denen zijn zelf al actief op hematologisch gebied en zien het als een mooie aanvulling op hun portfolio.

bron: Novo Nordisk, FD

‹ VorigeVolgende ›

Deel deze pagina
Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de Medicines nieuwsbrief.

Abonneer je nu!

Betabanen

Adverteren

Uw producten of vacatures in Medicines of op medicinesonline.nl? 
Meer informatie

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Betabanen