Nieuws

 • My first rifle

  Earlier this year in the USA, a 5-year-old boy killed his 2-year-old sister with ‘My first rifle’. Who is to blame for this tragedy? The boy, his sister, their parents, or maybe the shopkeeper, the manufacturer, the government? 

  Verder lezen ›

 • Transparantiedoolhof

  Vergoedingen voor klinische trials ontbreken in het nieuwe transparantieregister. Niet iedereen vindt dat wenselijk.

  Verder lezen ›

 • Op herontdekkingstocht

  ‘Wie wat bewaart, die heeft wat’ lijkt nu echt te gaan gelden voor bedrijven die ongebruikte stoffen en medicijnen op de plank hebben liggen. In de VS was de recycling van bekende stoffen en oude middelen 5 jaar geleden al goed voor ongeveer een derde van de nieuw geregistreerde medicijnen. 

  Verder lezen ›

 • Muis onder vuur

  Muizenonderzoek naar ontsteking zegt niet zoveel over mensen, zou je kunnen concluderen uit een recente publicatie in PNAS. Een overtrokken conclusie?

  Verder lezen ›

 • Ken uw gorilla's

  Minigorilla’s zouden grotendeels onopgemerkt in onze longen kunnen leven. Althans, als het aan de radiologen zou liggen. In een amerikaans experiment zagen 20 van de 24 radiologen een gorilla ter grootte van een luciferdoosje over het hoofd toen ze longscans doorzochten op tumoren. De onderzoeker had het beestje in de CT-scans geplakt om te onderzoeken of ook intensief getrainde kijkers als radiologen grote dingen over het hoofd kunnen zien. Ja dus. 

  Verder lezen ›

 • Tuberculosemiddel in de versnellIng

  In Amerika is een nieuw tuberculosemiddel versneld goedgekeurd, ondanks bijwerkingen. Moet Europa hierin meegaan?

  Verder lezen ›

 • Invoelen als medicijn

  Octrooien verlopen, kosten van geneesmiddellen moeten verder omlaag en gevoelige informatie over patiënten moet in een elektronisch dossier. Voor artsen lijkt de wereld dit jaar flink op zijn kop te staan. Is het systeem wel veilig? Waarom doet het niet wat ik wil? Hoe werken die biosimulars precies? Zijn ze even goed en welke kies ik dan?

  Verder lezen ›

 • Ponypoep

  Het jongetje is altijd optimistisch. Zijn ouders willen hem een lesje leren: niet alles heeft ook een mooie kant. Ze vullen zijn kamer met paardenpoep. Als het jongetje de kamer binnenkomt, begint hij enthousiast in de poepbergen te graven. ‘Wat doe je nu?’ vragen de ouders. Glinsterend zegt het kind: ‘Met zo veel poep moet hier wel een pony zijn!’

  Verder lezen ›

Deel deze pagina
Single-Use Event 2018

Join us for the ultimate networking event in the world of (bio)pharmaceutical manufacturing, biotechnology and bioprocessing!

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de Medicines nieuwsbrief.

Abonneer je nu!

Adverteren

Uw producten of vacatures in Medicines of op medicinesonline.nl? 
Meer informatie

Agenda aanvullen

Wil je jouw evenement promoten? Meld je evenement aan voor de agenda!

Evenement aanmelden

Betabanen